İLGİNÇ GÖZLÜK - Sude NARİN

09.01.2023 57

İLGİNÇ GÖZLÜK

            Kerem adında bir çocuk vardı. Bu çocuk diğer çocuklardan farklıydı. Sessiz sakin gözüken ama aslında zeki ve kurnaz bir çocuktu. Kerem'in teknolojik aletlere zaafı vardı. Bir gün her zaman ki gibi okuldayken teknoloji tasarım dersine girmişti. Derste öğretmen çocuklara istedikleri herhangi bir şeyi tasarlamalarını söyledi. Okul bittikten sonra Kerem evde bazı araştırmalar yaptı ve ne tasarlayacağını buldu. Gözlük tasarlayacaktı. Gece yarısı olmuştu ama Kerem hala tasarımına devam ediyordu. Nihayet gözlük tasarımı bitmişti. Kerem'de bitmişti çünkü çok yoruldu. Gözlüğün özellikleri şunlardı;

-Gözlük siyah renkliydi ve gözlüğün camının kenarında minik bir tuş var. Bu tuş görünmeyen şeyleri görmeyi sağlıyor ve aynı zamanda şifreleri, kodları çözebiliyor.

            Bu gözlük Kerem için çok özeldi çünkü ilk defa onun istediği özelliklere sahip olan ve içinde bir sürü bilgi barındıran gözlüktü. Tasarımları gösterme günü geldi. Öğretmen tasarımları gördü ve hepsini çok beğendiğini söyleyip çocukları geçiştirdi. Kerem bu durumu fark etti. Öğretmenine sadece beğenip geçmesinin kötü bir şey olduğunu söyledi fakat öğretmen Kerem'e kızıp sınıftan çıkmasını istedi. Kerem üzülmüştü hiçbir şey yapmamasına rağmen böyle suçlanmasının yanlış olduğunu biliyordu. Sınıf kapısının önünde beklemek yerine gözlüğü takıp rehberlik öğretmeninin odasına gitti ve kapıyı çaldı ama içeriden kimse gel demiyordu. Kerem kapıyı açtığında rehberlik öğretmeni yerde baygındı. Yerler kan içindeydi. Kerem ne olduğunu tam olarak anlamamıştı ama öğretmeninin yanına gitti onun nabzına baktı. Nabzı atmıyordu, şaşkınlıkla geri çekilip masanın üzerinde bulunan tuhaf notu gördü. Notta "her şey için artık çok geç" yazıyordu. Kerem notu hemen geri bıraktı ve koşarak odadan çıktı. Zil çaldı, teneffüstü. Hemen nöbetçi öğretmene gidip bu gördüğü olayları anlattı. Bütün herkes rehberlik hocasının odasına gittiler ve ambulansı aradılar. Ambulans geldi ama kötü bir durum vardı. Rehberlik öğretmeni ölmüştü. Kerem bu durumdan çok etkilendi. Olayı çözmek istiyordu. Olaydan 3 gün sonra dava açıldı, olayı gerçekleştiren kişiler tutuklanmıştı ve mahkeme 5 yıl hapis cezası verdi. Kerem hala çözememişti suçluların nasıl yakalandığını. Sonra aklına fikir geldi. Rehberlik hocasının odasına gidip merak ettiği sorunun cevabını bulmalıydı. Odaya girdikten sonra hemen çekmeceleri karıştırmaya başladı ve bazı şeyler buldu. Bulduğu ipuçları birleştirdi ancak ortaya umduğu gibi şeyler çıkmadı. Canı sıkılmıştı tasarladığı gözlüğü taktı ve gerçekleri görebiliyordu. Eee nasıl olsa bu gözlük görünürde gözükmeyen gizli şeyleri gösteriyordu. Kerem bunların hepsini tek tek polise anlattı. Artık gerçekler ortaya çıkmıştı.

 

 

                                                                       Sude Narin